• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Glycolen

Glycolen

Wat zijn Glycolen? 

Met een goede kwalitatieve soort glycolen antivries vloeistof zorg je ervoor dat jouw koeling en diepvries niet worden aangetast door soorten roest en kalkvorming. Zonder het gebruik van glycolen zie je deze kwalen na een geringe tijd opspelen. Door het gebruik van glycolen wordt de levensduur van een koeling of diepvries aanzienlijk verhoogd. Glycolen zijn toe te passen bij bijna alle soorten koelsystemen, mocht dit niet het geval zijn dat wordt dit vaak vermeld. Er zijn twee soorten Glycol: propyleen & ethyleen. Deze Glycolen kunnen door Huchem snel geleverd worden in verschillende eenheden en mengverhoudingen. Huchem kan het Glycol ook puur leveren indien dit gewenst wordt (zie de Axti Temp P 100% en de Axti Temp E 100%). Hieronder worden beide soorten Glycol verder uitgelegd.

 

Soorten glycolen 

Bij Huchem verkopen wij twee soorten glycolen namelijk Propyleen Glycolen en Ethyleen Glycol. Waar Ethyleen glycolen enkel goed toepasbaar zijn binnen de koel- en klimaattechnische industrie, zijn Propyleen glycolen daarnaast ook toepasbaar binnen de voedselverwerkende industrie! Heb je een horecazaak dus een horecagelegenheid en zoekt je glycolen voor uw koelsysteem of vriezer? Kies dan voor de Propyleen variant. Voor meer informatie per glycolen soort verwijzen wij u graag door naar de specifieke categoriepagina. 

 

Verschillende formaten glycolen

Afhankelijk van de branche waar u zich in bevindt is het handig om grote hoeveelheden te bestellen. Zo zien wij in de scheepvaart dat het vaak gewenst is om grotere hoeveelheden aan boord te hebben voor de koelsystemen. Wij kijken graag samen met u welke hoeveelheid u nodig heeft. U kunt via onze webshop standaard een 25 liter can bestellen. Wilt u grotere hoeveelheden (200 liter vat, 600 liter IBC of 1000 liter IBC), neem dan contact met ons op.