• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Propyleen Glycol

Propyleen Glycol wordt binnen de koel- en klimaattechnische industrie en in de voedselverwerkende industrie gebruikt voor het koelen van koelsystemen. Glycol zorgt ervoor dat uw koeling of diepvries langer meegaat en niet wordt aangetast door factoren als
Propyleenglycol 100% 5L can
Propyleenglycol 100% 25L can
Propyleenglycol 50% 25L can
Propyleenglycol 40% 25L can
Propyleenglycol 30% 25L can
Propyleenglycol Solar 25L can
Propyleenglycol food safe USP/FDA 100% 25L can
Kleurstof vloeibaar - Fles 1L
Propyleenglycol 100% 1000L IBC
Propyleenglycol 50% 1000L IBC
Propyleenglycol 40% 1000L IBC
Propyleenglycol 30% 1000L IBC
Glycol 100% food safe USP/FDA - IBC 1000L
Axti Temp Zitrec F -20 graden - Can 18 kg
Axti Temp Zitrec F -20 graden - IBC 1036 kg
Axti Temp Zitrec F -50 graden - IBC 1025 kg

Propyleen Glycol

Waar gebruikt men Propyleen Glycol voor?

Propyleen Glycol wordt binnen de koel- en klimaattechnische industrie en in de voedselverwerkende industrie gebruikt voor het koelen van koelsystemen. Glycol zorgt ervoor dat uw koeling of diepvries langer meegaat en niet wordt aangetast door factoren als roest en kalkvorming. Zonder het gebruik van Glycolen wordt de levensduur van uw apparatuur beduidend korter. 

Toepassing Propyleen Glycol

Onverdunde / verdunde koelvloeistof op basis van propyleen glycol is geschikt voor toepassing in vrijwel alle soorten koelsystemen. De glycolen van Huchem bevatten toeslagstoffen ter voorkoming van roest- en kalkvorming Hierdoor wordt de levensduur van de apparatuur aanzienlijk verlengd en de continuïteit van het proces in hoge mate verzekerd. De vloeistof kan probleemloos worden toegevoegd aan systemen welke reeds voorzien zijn van een koelvloeistof op basis van glycolen. De Axti Temp P is standaard kleurloos / transparant, maar kan tevens worden geleverd in de kleuren blauw en rood (op aanvraag).

Gebruiksaanwijzing

Het product geeft onverdund een vorstbescherming tot ca. -57°C. Ledig bij een nieuwe opstart het gehele systeem en reinig c.q. spoel deze grondig. Breng vervolgens de gewenste hoeveelheid glycol in. Laat het systeem langzaam op bedrijfstemperatuur komen en laat de vrijkomende luchtbellen ontsnappen. Vul indien nodig het systeem bij tot het gewenste niveau.

Mengverhouding

  • 30% product - 70% demiwater = bescherming tot -13 graden Celsius
  • 40% product – 60% demiwater = bescherming tot -21 graden Celsius (op aanvraag)
  • 50% product – 50% demiwater = bescherming tot -33 graden Celsius
Zoals hierboven vermeld is propyleen glycol door Huchem ook puur leverbaar, zie de Propyleen Glycol 100%. Daarnaast is Propyleen Glycol verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de kleine gebruiker kunt u via onze webshop een 25 liter can bestellen. Verder kunt u bij ons ook IBC verpakking bestellen. Neem in dat geval contact met ons op via het contactformulier of door ons te bellen.
Lees meer