• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Propyleen Glycol

Propyleen Glycol 30% (25L)
Propyleen Glycol 50% (25L)
Propyleen Glycol 100% (25L)
Propyleen Glycol 30% (25L) Rood
Propyleen Glycol 50% (25L) Rood
Propyleen Glycol 100% (25L) Rood

Propyleen Glycol

Waar gebruik je Propyleen Glycol voor?

Propyleen Glycol worden binnen de koel- en klimaattechnische en in de voedselverwerkende industrie gebruikt voor het koelen van koelsystemen. Glycol zorgt ervoor dat uw koeling of diepvries langer meegaat en niet wordt aangetast door factoren als roest en kalkvorming. Zonder het gebruik van Glycolen wordt de levensduur van uw apparatuur beduidend korter. 

Toepassing Propyleen Glycol

Onverdunde / verdunde koelvloeistof op basis van propyleen glycol voor toepassing in vrijwel alle soorten koelsystemen. Het product bevat toeslagstoffen ter voorkoming van roest- en kalkvorming Hierdoor wordt de levensduur van de apparatuur aanzienlijk verlengd en de continuïteit van het proces in hoge mate verzekerd. De vloeistof kan probleemloos worden toegevoegd aan systemen welke reeds voorzien zijn van een koelvloeistof op basis van glycolen. De Axti Temp P is standaard kleurloos / transparant, maar kan tevens worden geleverd in de kleuren blauw en rood (op aanvraag).

Gebruiksaanwijzing:
Het product geeft een vorstbescherming tot ca. -57°C. Bij nieuwe opstart het gehele systeem ledigen en reinigen cq spoelen. De gewenste hoeveelheid inbrengen. Het systeem langzaam op bedrijfstemperatuur laten komen en de vrijkomende luchtbellen laten ontsnappen. Indien nodig het systeem bijvullen tot het gewenste niveau.

Mengverhouding:

  • 80% demiwater en 20% glycol biedt bescherming tot -6°C (aanvraag)
  • 70% demiwater en 30% glycol biedt bescherming tot -13°C 
  • 65% demiwater en 35% glycol biedt bescherming tot -17°C (aanvraag)
  • 60% demiwater en 40% glycol biedt bescherming tot -21°C
  • 50% demiwater en 50% glycol biedt bescherming tot -33°C
  • 40% demiwater en 60% glycol biedt bescherming tot -57°C (aanvraag)
Zoals hierboven al vermeld is propyleen glycol door Huchem ook puur leverbaar, zie de Axti Temp P 100%.

 

Dit product is verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de kleine gebruiker kunt u via onze webshop een 25 liter can bestellen. Voor de grotere formaten als een 200 liter vat, 600 liter IBC of 1000 liter IBC kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of door ons te bellen.