6 tips om groene aanslag te verwijderen ☘

6 tips om groene aanslag te verwijderen ☘

Iedereen met een terras, houten schutting of zonwering krijgt er vroeg of laat mee te maken: groene aanslag. In dit artikel leggen we je uit hoe je de groene aanslag kunt verwijderen.

Iedereen met een terras, houten schutting of zonwering krijgt er vroeg of laat mee te maken: groene aanslag. In dit artikel leggen we je uit hoe je de groene aanslag kunt verwijderen, zowel met huishoudmiddelen als met een professionele groene aanslagreiniger. Gebruik nooit meerdere middelen tegelijkertijd, want ze kunnen met elkaar reageren! Tevens raden we voor alle methodes aan beschermende kleding te dragen.  

 

(Schoonmaak) azijn

Azijn is in bijna ieder huishouden te vinden. Verdun het azijn tot maximaal 1 op 1, en gebruik een plantenspuit om te oppervlak te besproeien. Doe dit alleen met droog, zonnig weer. Laat een gehele dag en nacht werken. De volgende dag met een zachte borstel het oppervlakte schoonvegen. Eventueel plekken herhalen met pure azijn.

 

  • Voordelen: goedkoop, azijn is breed inzetbaar
  • Nadelen: azijn is zuur, en kan natuursteen en kalksteen aantasten

 

Soda

Soda wordt veel gebruikt in de schoonmaak en bijvoorbeeld als natuurlijke gootsteenonstopper. Lost 2 kilo soda op in 1 liter heet water, en vul daarna aan met 9 liter koud water. Giet uit over het oppervlak en laat 2 dagen intrekken. Doe dit alleen bij droog en zonnig weer! Na twee dagen nasproeien met de tuinslang. Let op: aluminium kleurt zwart als het met soda in aanraking komt! Combineer soda nooit met azijn!

 

  • Voordelen: goedkoop, soda is breed inzetbaar
  • Nadelen: meer werk (oplossen)

 

Hogedrukreiniger

Niet iedereen heeft een hogedrukreiniger, maar als je er een hebt kun je hem prima inzetten om groene aanslag te reinigen! Je hebt verder geen (huishoud)middelen nodig! Let er wel op dat sommige materialen ruwer en poreuzer worden, en dat de groene aanslag dus sneller terug kan komen.

 

  • Voordelen: goedkoop, geen middelen nodig
  • Nadelen: oppervlakte wordt ruwer, je kunt het zand uit de voegen spuiten

 

Strooizout of keukenzout

Neem een gieter met lauw water en los hierin strooizout of keukenzout op. Je zult wel een behoorlijk hoeveelheid moeten gebruiken om het effectief te laten zijn. Let op: strooizout kan gecoate tegels beschadigen. De toplaag kan door het zout worden aangetast. Doordat de toplaag poreuzer wordt kan de kleur vervagen. Ook trekt de tegel meer vuil aan.

 

  • Voordelen: goedkoop, zout is breed inzetbaar
  • Nadelen: relatief veel zout nodig, kan tegels en steen aantasten

 

Biotex

De enzymen in Biotex vernietigen de algen en mossen in de groenen aanslag. Je kunt de biotex verdunnen met wat lauw water dit over het terras gieten. Ga dit vervolgens te lijf met de bezem en schrob al het groen van je terras. Spoel het terras na 1 dag met veel water schoon van alle biotex. Pas op bij het aanbrengen op houten vlonders, het kan glad worden!

 

  • Voordelen: Biotex is niet agressief, en bovendien een voorwasmiddel
  • Nadelen: relatief duur, en minder makkelijk in gebruik

 

 

Professionele groene aanslagreiniger (HC Fix)

HC Fix is onze professionele groene aanslagreiniger. Het is super geconcentreerd (tot 400 liter verdund!), zodat je met een can heel veel oppervlakte kunt schoonmaken. Belangrijk is dat de ondergrond zoveel mogelijk schoon is, zodat de HC Fix goed kan inwerken. Je kunt 1 deel HC fix verdunnen met 40 delen water, en hiermee het te behandelen oppervlak besproeien of sprayen.

 

Voordelen: goedkope prijs per liter, snel

Nadelen: HC fix is alleen voor groene aanslag en is geen huishoudmiddel


Groene aanslag verwijderen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden